ADOPȚII PISICI

Cum se adoptă o pisică

Adopție pisici Pieces of Heaven

Dacă ai ajuns la noi pe pagină înseamnă că dorești să adopți o pisică și mai ales, înseamnă că apreciezi modul în care salvăm, îngrijim și iubim noi micile feline. Îți mulțumim pentru asta!

Fiecare pisică pe care o preluăm, o îngrijim și căreia îi căutăm o familie adoptivă, poartă cu ea o mare parte din inima, energia și timpul nostru așa că te rugăm să înțelegi că scopul nostru este acela de a găsi familia perfectă pentru fiecare animăluț salvat, chiar dacă asta inseamnă mai multe căutari, multe întrebari și mai mult timp în care pisica stă la noi. Ne dorim ca atunci când pisica pleacă de la noi să meargă într-o familie unde va fi bine îngrijită și iubita până la adânci bătrâneti așa că suntem destul de exigenți în alegerile adoptatorilor însă deloc absurzi sau excentrici.

Nu te speria incă! Familia adoptivă ideală pentru pisica Pieces of Heaven locuiește la apartament și știe că un animal de companie înseamnă o responsabilitate pe 15-20-25 ani. Atunci cand ai o pisică trebuie să știi că iți vor crește cheltuielile lunare, pisica are nevoie de nisip, mâncare de calitate, vizite regulate la veterinar, jucării. Pe lângă cheltuielile financiare trebuie să știi că pisica are nevoie și de timpul tău, minim 2 ore pe zi ar trebui să ii acorzi atenție, iubire și să vă jucați împreună pentru ca ea să fie fericită alături de tine. Este important să alegi pisica potrivită stilului tău de viață, personalitații si locuinței tale. Avem pisici care preferă compania altor pisici, pisici care adoră să fie singurele animale in casa, pisici care sunt tinere si energice, pisici care au nevoie de spațiu mai mare pentru alergat si joacă, pisici care sunt mai bătrâne și mai liniștite, pisici care preferă sa doarmă mai mult…împreuna găsim pisica potrivită pentru tine.

Te rugăm să nu te ghidezi doar după aspectul fizic atunci când alegi o pisică, cum nici în viață nu iți alegi prietenii sau partenerul de viață doar după cât de bine arată. Comportamentul și ceea ce îți oferă sentimental și psihic conteazș mult mai mult decât cât e de pufos, de alb, de negru sau de portocaliu. Dacă locuiești în chirie, este foarte important să ai acordul proprietarului pentru a deține o pisică în apartament. Dacă locuiești cu familia, iubitul/iubita, este foarte important ca toate persoanele care locuiesc în casă să își dorească un nou membru în familie. Plasele cu prindere bună la geamuri sunt obligatorii pentru a garanta siguranța pisicului și nu poți lăsa geamurile rabatate când nu ești în aceeași cameră pentru că pisicile sunt tare curioase din fire iar accidentele cu pisici prinse în geamurile rabatate sunt unele dintre cele mai tragice.

Acum e momentul să te gândești la viața ta pe termen lung și foarte lung, la cine va avea grija de pisică atunci când pleci în concedii sau delegații sau dacă ai planuri de mutat în alte tări ( va trebui să iei pisica cu tine pentru că va fi parte din familia ta din momentul adopției), ceea ce nu e tot timpul ușor de realizat. Dacă ai sau nu copii, dacă planuiești să faci copii în viitor să știi că pisica ar trebui să fie pe același nivel cu copilul, nu poți scăpa de pisic pentru că apare un copil sau un soț. Adică poți, dar ar fi îngrozitor să faci asta, așa că te rugăm să analizezi foarte bine planul tău de viață înainte de a lua decizia adopției.

Pentru noi este important să locuiești în Timișoara sau în apropiere pentru că vrem să vă mai vizităm din când in când. Pericolele pentru pisicile care locuiesc la curte sunt mult prea mari din punctul nostru de vedere, așa că te rugăm sa ne înțelegi atunci când alegem să dăm în adopție pisicile doar pentru a fi ținute în interior. Riscul de a ieși din curte și a fi lovite de mașini sau prinse de câini care nu iubesc pisicile este mult prea mare iar noi ne dorim o viață lungă, fericită și lipsită de probleme pentru animăluțele pe care le salvăm cu mari eforturi.

Adopția se face după una sau mai multe discuții in prealabil, pe Facebook, email sau telefonic. Noi aducem pisicul la tine pentru că vrem să cunoaștem personal noua familie, să ne asiguram că are tot ce ii trebuie acolo (litieră, nisip, mâncare, boluri, jucării) și pentru a vedea unde va locui. Adopția se face prin contract de adopție, vom păstra legatura pe toata durata vieții pisicii, mai venim să îl vedem din când în când pentru că ne va fi dor de el. Va trebui să ne trimiți din când în când poze cu pisica și neapărat să ne anunți dacă aveți probleme în care noi avem experiența, le vom rezolva împreună. La adopție avem o taxă în valoare de 250 lei, donație care ne va ajuta să acoperim o parte din cheltuielile cu salvarea pisicii și astfel investim acești bani în ajutorarea altei pisici. Este foarte important să conștientizezi că o pisică va costa în fiecare luna în jur de 200 lei pentru hrană de calitate, nisip, jucării, plus vaccinurile, deparazitarile, sterilizarea (dacă nu e facuta deja) și alte vizite la veterinar sau tratamente în caz de nevoie, deci trebuie să incluzi și cheltuielile pisicii în bugetul lunar. Probleme de sănătate sau chiar accidente pot interveni în viața oricui, inclusiv a pisicii, așa că este important să iei în considerare și costurile unor anumite intervenții sau tratamente viitoare atunci când adopți. În momentul adopției noi îți vom aduce la cunoștință toate detaliile medicale pe care le cunoaștem, însă există mai multe afecțiuni care pot apărea în viitor și care vor costa mai mulți sau mai puțini bani, în funcție de gravitatea cazului.

Beneficiile unei pisici in casă nu ți le înșirăm, dar iți garantăm că îți va aduce multe zambete, energie pozitivă și vei adora viața alături de ea. Dacă ai analizat bine toate aspectele adopției și știi că vrei să îți completezi viața cu o perfecțiune mică, scrie-ne un mesaj și haide să găsim pisica potrivită pentru tine!