Vrei sa ajuti mai multe animale?

Povesteste prietenilor, colegilor si rudelor despre munca noastra, realizata cu scopul protectiei si a fericirii animalelor si prezinta-le posibilitatea completarii unui formular de 3.5%. Implicarea sociala ne-ar fi de mare ajutor si ar face o diferenta reala pentru o lume cu strazi si orase lipsite de animale suferinde.
Tu stiai ca doar 1 din 10 caini si doar 1 din 12 pisici nascute sau abandonate pe strada ajung sa fie adoptate? Restul sufera pana mor, neajutati de nimeni. Sunt prea multe animale fara stapan si prea putini oameni dispusi sa adopte. Oricate adaposturi am construi, viata in adapost e ingrozitoare, costurile de intretinere sunt enorme iar sansele de adoptie tot reduse sunt. Nu putem ajuta fiecare animal care are nevoie de noi, insa fiecare dintre noi poate ajuta la prevenirea inmultirii cainilor si pisicilor fara adapost, fara familie, fara hrana si fara ingrijire medicala. Redirecționează cei  3.5% din impozitul tau pe venit si fii astfel parte din solutiile care ajuta animalele fara stapan. 

Orice persoană fizică plătește impozit pe veniturile obținute Conform Codului Fiscal, angajații avand posibilitatea de a direcționa 3.5% din impozitul pe veniturile obținute din salarii în anul precedent către o organizație nonprofit (anul acesta, în 2022, direcționezi 3.5% din impozitul pe veniturile salariale obținute în 2021). Daca iubesti si tu animalele si nu suporti sa le vezi suferind, foloseste-ti dreptul de a direcționa această sumă pentru sprijinirea asociației noastre, astfel putând urmări exact cum utilizam banii donați de tine prin campaniile și acțiunile noastre. In 2021 am sterilizat peste 300 de caini si pisici ( majoritatea de pe strada sau cu proprietari care nu isi permiteau costurile interventiei) si am salvat peste 30 de animale care au fost operate, tratate, vaccinate, ingrijite si date in adoptie. Facand niste calcule simple, am ajuns la concluzia ca, costurile salvarii unei pisici sau ale unui caine bolnav /accidentat sunt de sute de ori mai mari decat costurile preventiei aparitiei animalelor nedorite, abandonate sau nascute pe strada, asa ca, anul acesta dorim sa ne concentram 90% din munca pentru preventia suferintei, adica pe sterilizari.

Valoarea medie a unui formular de 3.5% este de 90 lei – asta inseamna ca tu ne poti ajuta concret sa prevenim aparitia a sute de animale nedorite de nimeni, prin simpla interventie de sterilizare a unui caine sau a unui pisic. Desigur, beneficiile sterilizarii sunt si de natura medicala si comportamentala, animalele sterilizate fiind mai ferite de anumite afectiuni si virusi, masculii sunt in general mai linistiti si sa evita astfel bataile si agresivitatea. 

Scopul nostru este de face legatura intre cei care au mare nevoie de ajutor si tu, cel care poti ajuta – cainii si pisicile nimanui au nevoie de ajutorul nostru. Este mai simplu decat oricand sa ajuti si nu te costa nimic, doar cateva minute pentru completarea formularului.

Redirectionarea celor 3.5% nu reprezinta o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru tine : banii pe care alegi să îi orientezi către un ONG ar reveni altfel statului. Adica sunt bani pe care ii platesti oricum, insa redirectionadu-i catre un ONG ai posibilitatea de a decide catre cine se duc si caror scopuri servesc.

Cum poti directiona cei 3.5% catre noi? Simplu, urmeaza pasii si indicatiile de mai jos:

  1. Descarcă formularul 230

Descarcă şi tipăreşte formularul 230 ( pentru venituri salariale) gata completat cu datele Pieces of Heaven de la adresa: Formular 230 2022
Trebuie sa completezi doar punctul I cu datele tale, sa bifezi la punctul II casuta pentru redirectionarea celor 3.5% pentru 2 ani (daca vrei) si sa semnezi la Contribuabil.

Nu este necesar să indici suma pe care o direcționezi către Asociația Pieces of Heaven, această sumă va fi calculată automat de către reprezentanții Administrației Financiare în funcție de impozitul pe venit plătit deja de tine.

  1. Completează

Completează formularul în 2 exemplare cu datele tale și datele noastre (dacă foloseşti formularele indicate mai sus, datele noastre sunt deja notate):

Denumire: Asociatia Pieces of Heaven

Cod de indentificare fiscal: 32138894

Cont bancar: RO22BTRLRONCRT0217902001

  1. Trimite/Depune

Până în data de 25 Mai 2022 depune personal un formular la sucursala ANAF de care apartii sau trimite-l PRIN POSTA recomandat cu confirmare de primire şi păstrează celălalt formular. Pentru a afla adresa Administrației Financiare de care aparțineți click aici.

* Daca nu ai timp sa mergi la finante sau la posta pentru a depune personal formularul, ni-l poti aduce noua pana cel tarziu in 20 Mai sau ni-l poti trimite scanat sau fotografiat clar.
*Bifeaza a doua casuta de la punctul II daca vrei sa directionezi si anul viitor tot pentru salvarea animalelor. 

Redirectioneaza 3.5% catre asociatia Pieces of Heaven si devino astfel parte din schimbarea in bine a lumii din jurul nostru!

Pentru intrebari si informatii, idei si dorinte de a ajuta mai mult ne poti contacta pe Facebook, la telefon sau prin email.

make@piecesofheaven.org

 

Formulare gata de completat gasiti la partenerii nostri: Restaurantul Jack’s Bistro (str. Vasile Alecsandri, nr 2), la cabinetul Veterinarul Tau – strada Torac nr. 7, si Fresh Friend (Calea Sagului, nr 72-78).

Tot in aceste locatii puteti lasa si formularele completate, mai ales daca adunati mai multe de la prietenii iubitori de animale.