ADOPȚII CÂINI

Cum se adoptă un câine

Dacă ai ajuns la noi pe pagina inseamnă că dorești să adopți un câine și mai ales, inseamnă că apeciezi modul în care salvăm, ingrijim si iubim noi animaluțele. Iți mulțumim pentru asta!

Fiecare câine pe care îl preluăm, îl îngrijim și căruia îi căutam o familie adoptivă, poartă cu el o mare parte din inima, energia si timpul nostru, așa că te rugăm să înțelegi că scopul nostru este acela de a găsi familia perfecta pentru fiecare animaluț salvat, chiar dacă asta inseamnă mai multe căutari, mai multe întrebări și mai mult timp în care câinele se află în grija noastră.

Majoritatea cazurilor pe care le preluăm provin din abandon, abuz, neglijență, sunt animale care au suferit de diferite boli grave, au avut traume fizice sau psihice din cauza unor oameni, așa că recuperarea a fost sau înca este grea și fiecare câine are nevoile lui speciale pe care tu, ca viitor părinte de caine, trebuie să le ințelegi pentru a fi sigur că te poți ocupa așa cum trebuie de animaluțul in cauză. Ne dorim mult ca atunci când câinele pleacă de la noi, să meargă intr-o familie unde va fi bine îngrijit și iubit până la adânci batraneți, așa că suntem destul de exigenți în alegerile adoptatorilor, însa deloc absurzi sau excentrici. Nu te speria inca! 

Familia adoptivă ideală pentru câinele Pieces of Heaven locuiește la apartament sau la casă, înțelege că și câinele e membru de familie cu drept de a locui în interior și știe că un animal de companie înseamnă o responsabilitate pe 15-20-25 ani. 99% dintre toți câinii salvați și dați în adopție de noi au locuit în interior alături de noi și știm cât de liniștiți și fericiți sunt în casa, alături de oameni, așa că familia adoptivă a câinelui Pieces of Heaven va trebui să gândească în același fel în această privință: câinele nu este fericit în curte dacă e singur, cum nici in casă nu e fericit dacă stă singur tot timpul, însă toți câinii (cu foarte mici excepții) se simt mult mai confortabil locuind in casa, alături de ceilalți membri ai familiei.

Atunci când ai un caine trebuie să știi că iți vor crește cheltuielile lunare, animaluțul are nevoie de mâncare de calitate, vizite regulate la veterinar pentru controale periodice, deparazitări, vaccinuri, diverse suplimente, eventuale tratamente și intervenții medicale, jucării etc. Pe lângă cheltuielile financiare este foarte important să ințelegi că un câine are nevoie de timpul tău, minim 2-3 ore pe zi trebuie să îi acorzi atenție, iubire, să vă jucați împreună, să îl scoți la plimbare de 3 ori pe zi și nu doar pentru a-și face nevoile (câinele are nevoie de excerciții fizice si de relaxare, exact ca noi oamenii) – interacțiunea cu tine și mișcarea în aer liber îi aduce fericire și sănătate pe termen lung. Ideal ar fi să nu locuiți la bloc fără lift, decât dacă stați la parter, urcatul si coborâtul pe scări de mai multe ori pe zi îi afecteaza negativ animaluțului articulațiile si coloana.

Este important să alegi câinele potrivit stilului tău de viața, personalității și locuinței tale. Există câini care sunt foarte energici si au nevoie de minim 3-4 ore zilnic pentru plimbări, alergat și joacă pentru a fi fericiți și a nu distruge casa. Un cățeluș are nevoie de și mai mult timp împreună cu tine pentru a fi educat zilnic, tu va trebui să îl înveți ce e bine si ce nu, în ce fel să se joace, cum să iși consume pozitiv energia, ce are voie să facă si ce nu, dresaj de bază etc. Cățelușii sunt minunați pentru că te iubesc până la infinit insă nu sunt pentru oricine, având nevoie de multa atenție si educație, cam ca și copiii mici. Câinii mai bătrâni au și ei nevoie de mișcare zilnică și de explorat locuri noi, însă pentru ei nu e recomandată mișcarea îndelungată și trasee dificile pentru că articulațiile lor sunt slăbite si efortul prelungit nu le face bine.

Vom discuta în parte nevoile animaluțului ales de tine sau vom găsi împreună un câine potrivit pentru stilul tău de viață. Este important ca și tu și câinele să fiți fericiți împreună pentru totdeauna. Te rugăm să nu te ghidezi doar după aspectul fizic atunci când alegi un animal de companie, cum nici în viață nu iți alegi prietenii sau partenerul doar după cât de bine arată. Comportamentul și ceea ce iți oferă sentimental și psihic conteaza mult mai mult decât cât e de pufos, de alb, de negru, de mic sau de mare. Talia câinelui nu conteaza atât de mult, știm câini de 50 kg care trăiesc foarte fericiți în apartament, la fel cum și cei de talie mică sunt fericiți acolo – contează mult prea puțin cât spațiu au în casă, ce e foarte important pentru ei este să fie acolo unde e și omul lor și să facă zilnic activități fizice împreună, în afara locuinței, chiar dacă ai curte.

Dacă locuiești în chirie este foarte important să ai acordul proprietarului pentru a deține un câine în casă. Dacă locuiești cu familia, iubitul/iubita, este foarte important ca toate persoanele care locuiesc in casă să iși dorească un nou membru in familie. Dacă in bloc ai vecini care nu prea suportă câinii, ar trebui să ai acordul de a deține un câine in bloc, acord semnat de 51% din locatari, în special cei învecinați direct cu tine (sus, jos, stânga, dreapta).

Acum e momentul să te gândesti la viața ta pe termen lung și foarte lung (15-20 ani), la cine va avea grijă de cainele tau atunci când pleci in concedii sau delegații sau dacă ai planuri de mutat în alte țări ( va trebui să iei câinele cu tine pentru că va fi parte din familia ta din momentul adopției), ceea ce nu e tot timpul ușor de realizat. Dacă ai sau nu copii, dacă plănuiești să faci copii în viitor să știi că animaluțul ar trebui să fie pe același nivel cu copilul, nu poți scăpa de câine pentru că apare un copil sau un soț. Adică poți, dar ar fi îngrozitor atât pentru câine cât și pentru noi, așa că te rugăm să analizezi foarte bine planul tău de viață înainte de a lua decizia adoptiei.

Pentru noi este important să locuiești în Timișoara sau în apropiere pentru că vrem să vă mai vizităm din când în când, dar nu e o condiție primordială, am dat caței și în alte orase și in alte țări chiar, atunci când am găsit oamenii potriviți, responsabili și frumoși. Dacă iți place să călătorești prin țară, ar fi fain să găsești trasee si destinații unde poți lua și cățelul pentru a vă distra și relaxa împreună. Dacă pleci mult în afara țării sau chiar de 2-3 ori pe an, este important să ai fie o persoană apropiată care va avea grija de caine, fie să îl duci la o pensiune canină bună pentru ca si el să fie fericit cât tu esti plecat/ă.

Adopția se face după una sau mai multe discuții în prealabil, pe Facebook, email sau telefonic. Noi aducem câinele la tine pentru că vrem să cunoaștem personal noua familie, să ne asigurăm că are tot ce îi trebuie acolo (mâncare, boluri, jucării, lesă, zgardă, perie, pătuț etc), pentru a observa cum interacționați și pentru a vedea unde va locui. Adopția se face prin contract de adopție, vom pastra legătura pe toata durata vieții cățelului și mai venim să îl vedem din când în când pentru că ne va fi dor de el. Va trebui să ne trimiți poze cu câinele cel puțin o dată la 3 luni și neapărat să ne anunți dacă aveți probleme, poate noi avem experiențe similare sau recomandări și le vom rezolva împreună. La adopție avem o taxă în valoare de 250 lei, donație care ne va ajuta să acoperim o parte din cheltuielile cu salvarea câinelui și astfel investim acești bani în ajutoarea altui animal. 

Este foarte important să conștientizezi că un câine va avea în fiecare luna cheltuieli minime în jurul sumei de 200-450 lei pentru hrană de calitate, deparazitari, recompense, jucării, plus vaccinurile, sterilizarea (dacă nu e facută deja) și alte vizite la veterinar sau tratamente în caz de nevoie, deci trebuie să incluzi și cheltuielile câinelui în bugetul lunar. Probleme de sănătate sau chiar accidente pot interveni în viața oricui, inclusiv în cea a câinelui, așa că este important să iei în considerare și costurile unor anumite intervenții sau tratamente viitoare atunci când adopți. În momentul adopției noi iți vom aduce la cunoștință toate detaliile medicale pe care le cunoaștem, insă există mai multe afecțiuni care pot apărea în viitor și care vor costa mai mulți sau mai puțini bani, în funcție de gravitatea problemei.

Beneficiile unui câine în casa nu ți le înșirăm, dar iți garantăm că iți va aduce multe zambete, energie pozitivă și vei adora viața alături de el. Dacă ai analizat bine toate aspectele adopției și știi că vrei să iți completezi viața cu un animăluț, scrie-ne un mesaj și haide să găsim câinele potrivit pentru tine. Dacă vrei să adopți un câine dar nu ești dispus să îl lași în interiorul casei cu voi, te rugăm să adopți un cățel din adăpost, sunt sute de câini acolo care așteaptă să fie salvați și s-ar bucura să traiască într-o curte!